Föreläsning: Surfa eller drunkna!

 

Antalet platser är begränsat, klicka in på eventet och reservera din plats här: 👉 https://goo.gl/SfFBde

Kommunikation är svårt. Historien präglas av missförstånd och motstånd – men också av framsteg. Vad skiljer dagens samhälle från tidigare kommunikationsepoker, och hur undviker vi missförstånden, minskar motståndet och omfamnar framstegen?

Kännetecknande för modern digital kommunikation är att individen hamnat i centrum – både som avsändare och mottagare. Oväntade gestalter vinner kulturellt, ekonomiskt och politiskt inflytande i kraft av sin personliga direktkommunikation. Samtidigt faller efterfrågan på de traditionella mediahusens produkter.

Vilka är strukturerna som skiljer framgångsrik från misslyckad kommunikation i det moderna medialandskapet? Patreon eller Paywall? Subventioner eller Swish?

Följ med entreprenören och YouTubern Henrik Jönsson på en resa i kommunikation, från en serietecknarskola i början av 90-talet till en nätpublik på flera hundra tusen människor. Från det första ordets Kommunikation 1.0 till den digitala svärmens Kommunikation 4.0 – och lär dig de nätsociala koder som skiljer engagemang från irrelevans.

Navid Modiri modererar samtalet och tar emot frågor från publiken.

Henrik Jönsson är entreprenör, samhällsdebattör och YouTuber. Han startade sitt första företag 1994, och har sedan dess startat och drivit åtskilliga IT-verksamheter, bland andra mjukvaruföretaget Divine Robot i Malmö, och matukörningstjänsten Hungrig.se i Lund. Han medverkar som ledarskribent i flera av Sveriges största dagstidningar, och sedan ett år tillbaka driver han en populär YouTube-kanal med fokus på intervjuer, politik och samhällstrender. Henrik verkar vid sidan av denna plattform även som föreläsare och coach.

OBS

Vi har ett begränsat antal platser och tar därför ut en no-show avgift på 500kr om du bokar biljett och inte dyker upp. Pengarna går oavkortat till “One laptop per child” – http://one.laptop.org/

Vi bjuder på frukost! Om du önskar specialkost var vänlig maila victoria@hurkanvi.se senast den 17/12.